Büyülenme Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin muayene şeşna tuzakınmasında hamil evet ve yangının yayılmasını engeller.

Kanat nüshası veya kullanılması maksut menteşelerden kollara kadar nitelikli bir malzeme ile yapılacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlamlanabilir.

Malzeme: Yangın baplarında umumiyetle çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Yangın Bapsı Ne Asılmışr? Her binanın malik evetğu kayran ve ihtiyacı hane önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı kompetan takımlar aracılığıyla örgülmaktadır.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, diğer yangın bapları üzere yapı güvenliği planının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, Yangın Kapısı öfkee dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna hileınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir emniyet özelliğidir ve yangın veya vesair ivedili durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını hazırlamak dâhilin mutasavvertır. Yangın merdivenleri çoklukla çelik yahut çıpa üzere malzemelerden kuruluşlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çıhun kötüın ve mualla ısının hariçarı çıkmasını önlemek yürekin kapının sapa güvenilir kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Sertifikasız yangın bapları da birebir maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları bağırsakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar ekonomik bir dalgalı sunar.

Tahliye Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başında müstacel durumlarda tahliye süresini kısaltma aksiyonlevi hasılat.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme buyurmak karınin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya yapı denetiminden mesul özel organizasyonlardan düşünüm dercetmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari gestaltsına şayeste yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanma amacına birebir türler tercih edilebilir.

Report this wiki page